Aparaty Cyfrowe > Kodak EasyShare C743

Aparat cyfrowy Kodak EasyShare C743

Kodak EasyShare C743

  • matryca: 7.4 MP
  • zoom optyczny: 3x
  • wyświetlacz: 2.4''
  • rejestracja filmów: Tak
  • karty pamięci: SD,MMC

Kodak EasyShare C743 - Recenzje

< nowsze
1 2
ARK
2013-12-02 0:35
Kupiłem ten aparat cztery lata temu na wyprzedaży w hipermarkecie za 150 zł (nowy z pełną gwarancją). Od tego czasu jest dla mnie nieodłącznym dodatkiem do lustrzanki (robi filmy a moja lustrzanka nie) oraz głównym aparatem do robienia zdjęć "u cioci na imieninach" a także jako aparat podręczny. Żadna komórka go nie zastąpi choćby miała i 30 megapixeli ale dziadowski obiektyw typu focus free. Zdjęcia w dobrych warunkach oświetlenia wychodzą bardzo dobre. Zdjęcia są ostre, nasycenie kolorów bardzo dobre, aparat bardzo dobrze ustawia ostrość. W gorszych warunkach oświetleniowych potrzebna jest lampa błyskowa uruchomiana przez błysk lampy w aparacie (np. Remote lite II firmy SUNPAK którą sobie kupiłem i bardzo chwalę). Aparat faktycznie pobiera dość dużo prądu dlatego potrzebne są porządne akumulatory o pojemności powyżej 2000 mAh. Dużym plusem, nie spotykanym już w nowszych konstrukcjach, jest celownik optyczny sprzężony z zoomem. W słoneczne dni dość często z niego korzystam. Jeśli chodzi o narzekania poprzedników na jakość tego aparatu to trzeba pamiętać , że w przedziale cenowym do 1000 zł rozrzut parametrów dotyczących obiektywu (ostrość zdjęć) jak i samego korpusu może być bardzo duża. Dlatego ja chwalę ten aparat bo bardzo dobrze trafiłem (i takich jest chyba większość) ale są na pewno tacy którzy trafili na bubel. Jednak jak biorę do ręki różne najnowocześniejsze "pstrykadełka", różnych firm w przedziale cenowym do 1000 zł, to Kodak EasyShare C743 wydaje mi się jak czołg przy modelach z tektury.
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 6 pkt
2013-08-09 12:19
Aparat używałem 5 lat, amatorsko. Kupiłem nowy za niewielkie pieniądze względem innych aparatów dostępnych wtedy na rynku w podobnej cenie. Już na początku zauważyłem, że potrzebuje dobrych baterii, więc zaopatrzyłem się w Aku Energizer 2450mah. Po jednym ładowaniu starczy na zrobienie kilkuset zdjęć bez flasha. Z flashem do 100zdjęć. Na zwykłych bateriach z kiosku czasami nie chciał się nawet włączyć, a czasami starczyły na 5 zdjęć i koniec. Spory wyświetlacz lcd. Ładne zdjęcia przy dziennym oświetleniu. Jak za tą cenę na prawdę godny polecenia. Minusy to baterie, oraz to, że ciężko złapać ostrość robiąc zdjęcia w ciemnych pomieszczeniach.
Jakość: 4; Funkcjonalność: 3; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 3; Koszt: 5; Średnia: 3.8 pkt
Jarosław
2013-07-23 13:59
Aparat amatorski, na pewno nie z tych droższych ale całkiem przyzwoity. Niech "mój imiennik" nie narzeka.
Widziałem zdjęcia z tego aparatu, owszem że na max. rozdzielczości są trochę rozmydlone ale tu jest matryca 1/2'5 cala a nie lustrzankowska. Kolory ładne wychodzą, iso 80 też ładne jest a reszta.....brać program Iftan View i do dzieła!
Zalety aparatu? Akumulatory AA paluszki, matryca jednak nie taka zła - to samo co w Canon A570is - możliwość nastwa półautomatycznych ekspozycji jak preselekcja przesłony czy stałe iso.
Za niezawodność daję 4 bo nie robiłem nim zdjęć, oceniałem zdjęcia i zmieniałem nastwy aparatu tylko.
Jakość: 5; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 5; Koszt: 6; Średnia: 5.2 pkt
2013-06-06 18:29
Aparat godny polecenia. Jak dla kogoś kto zna się na rzeczy i potrafi robić zdjęcia to aparat nadaje się, jedynym minusem jest pobór prądu reszta pełen pozytyw.
Cena-Jakość super
Jakość: 6; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 5.8 pkt
2012-09-02 20:00
pojęcia nie mam skąd biorą się te negatywne opinie na temat kodaka c743 posiadam inne marki sony. nikon panasonic każdy z nich ma mocne walory czy słabe punkty ale możliwości tego kodaka coraz bardziej mnie zadziwiają.Fakt jedyny żre prąd bezsprzecznie podobnie jak samsung ale ile daje radochy.Po małej modyfikacji w makro a raczej w mikro łepek od szpilki kojarzony jest z kaskiem a zapałka zajmuje cały obraz wyświetlacza o ziarna podobne efekty w drugą stronę z kilkuset metrów przybliża z ogromną dokładnością ogrom szczegółów z wzorową ostrością.Opcja zdjęć nocnych przy odpowiednim ustawieniu parametrów daje bajeczne wprost możliwości,nie rozumiem waszych narzekań kupiłem go pół roku temu i tylko dzięki temu że nie przeczytano waszych narzekań podjęto taką decyzję LUDZIE WIĘCEJ FANTAZJI to wy robicie zdjęcia aparat jest tylko narzędziem.
Jakość: 5; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 5; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 5.4 pkt
2012-08-18 21:01
istna tragedia... na całej linii... mam go 3 rok, raz padła płyta główna, teraz znow zaczyna głupieć, sam sie wyłącza, baterie żre jak smok, nienadaje sie do NICZEGO, nie dziwne że firma upadła.
Jakość: 1; Funkcjonalność: 1; Niezawodność: 1; Zdjęcia: 3; Koszt: 3; Średnia: 1.8 pkt
2011-05-19 21:26
Ja tak bardzo kruciutko:) nie jest to rewelacyjny aparat ale robi dość fajne zdjęcia, mały zoom 3x idealny aby sobie gdzieś wyjść i popstrykać fotki lub jako dodatkowy aparat do lustrzanki lub hybrydy
Jakość: 4; Funkcjonalność: 3; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 4; Koszt: 5; Średnia: 4 pkt
2011-05-15 21:39
Aparat ten nie ma żadnych zalet, same wady. Baterie to żre jak smok. Raz na wycieczce do Krakowa zeżarł 12 baterii w ciągu dwóch dni. Normalnie kieszenie obrywały sie od baterii...
Stres ogromny przy nagrywaniu filmiku, który się kończył po paru sekundach, przez niestrzęsne baterie.
Tak spowolnione ruchy migawki, że mój 2-letni syn zdążył zmienić pozycje 5 razy nim zrobiłam zdjęcie.
Na zdjeciach z dalszej perspektywy fotki były zamazane i trudno było rozpoznac postać. Zdjęcia robione w pomieszczeniach to tragedia! Wszystkie postacie wygladają jak apacze! Funkcja automatyczne robienie zdjeć to fikcja. Foty są ciemne, mało ostre. Oprogramowanie dołączone do kompletu to już totalna porazka, gdy wgrywałam zdjęcia, to po 3 godzinach z 300 nie było nawet połowy. A dzisiaj miałam zamiar wgrac zdjecia na płytkę i okazało sie orginalny kabel z aparatu, do niego nie wchodzi. Jestem zrozpaczona, bo chciałabym kupic sobie jak najszybciej cos innego, a nie wiem co warte by było kupna, wśrod tylu gruchotów. Jeszcze jeden taki, a bedę musiala udać się do terapeuty... :)
Pozdrawiam wszystkich i naprawdę z serca NIE POLECAM tego aparatu .!
Jakość: 1; Funkcjonalność: 1; Niezawodność: 1; Zdjęcia: 1; Koszt: 1; Średnia: 1 pkt
marko
2011-01-03 18:39
Posiadam aparat od 3 lat jeszcze mnie nie zawiódł (technicznie), nic rewelacyjnego ale zrobiłem już kilkaset zdjęć tym aparacikiem bardzo ładne zdjęcia na zewnątrz przy dobrym nasłonecznieniu po za tym mało prądożerny w porównaniu z innym modelem. Wadą jest słaba jakość filmów w pomieszczeniach Kupiłem go za 500 zł razem z akcesoriami (ładowarka akumulatory pokrowiec)Myślę że można było coś lepszego kupić za tą cenę
Aparatu nie polecam ani nie zachwalam.
Jakość: 4; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 3; Koszt: 4; Średnia: 3.8 pkt
Jarek z Kłobucka
2010-03-07 23:14
Pomimo wygody użytkowania i możliwości ręcznego ustawienia parametrów ekspozycji aparat bardzo licho się sprawował.Parę razy nie reagował po zrobieniu zdjęcia (trzeba było wyjąć baterie).Czasem nagle odszumianie zaczęło szaleć kompletnie psując zdjęcia (wielkie plamy jakby akwarelą malowane było zdjęcie,ciapki i plamy).
Wady:bardzo niska jakość zdjęć z powodu rozmydlenia obrazu i nienaturalne sraczkowate kolory terenu i landrynkowe ludzi.Parę razy się zwiesił w trakcie robienia zdjęcia.Nietrwała matryca - w ciągu miesiąca wysypało się 7 martwych pikseli i 5 wielkich hotów - jak biedronka...zepsuło się 300 zdjęć z Tatr ( na szczęście miałem jeszcze Canon A650 którym też robiłem zdjęcia,dużo wyraźniejsze i bogatsze w szczegóły,lepsze kolory)Teraz aparat jest niedostępny w sklepach ale tani był kiedyś.
Jakość: 1; Funkcjonalność: 1; Niezawodność: 1; Zdjęcia: 1; Koszt: 2; Średnia: 1.2 pkt
< nowsze
1 2

Aparaty Cyfrowe Kodak - Recenzje

 
Strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie zgadzasz się na używanie cookies, zmień ustawienia swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką plików cookies.
 
WWW.RECENZJE.NET.PL
2002 - 2014
Aparaty Cyfrowe - Recenzje
Polityka plików cookies | Reklama | Kontakt