Aparaty Cyfrowe > Kodak EasyShare Z8612 IS

Aparat cyfrowy Kodak EasyShare Z8612 IS

Kodak EasyShare Z8612 IS

  • matryca: 8.1 MP
  • zoom optyczny: 12x
  • wyświetlacz: 2.5''
  • rejestracja filmów: Tak
  • karty pamięci: SD/HC

Kodak EasyShare Z8612 IS - Recenzje

< nowsze
1 2
2013-07-07 17:34
Witam
Kupiłem ten aparat ponieważ lubię testować. W moich zbiorach znalazł się już canon eos 3000, fuji finepix 6500 fd, olympus E-510, olympus C-5060, oraz parę innych. Szukam głownie w aparatach mających na karku parę, lub jak w przypadku C-5060 kilkanaście lat. Dlaczego? Sprawa jest prosta- kasa, oraz fakt, że aktualnie tylko najdroższe modele nowych aparatów ( głównie te za kilka tysięcy posiadają prawdziwie dobre parametry i oferują prawdziwie zadowalającą jakość zdjęć.Jednak mnie nie stać na posiadanie kilku aparatów za kilka tysięcy. Przynajmniej póki co. A do jednego ograniczyć się nie potrafię. Ale do rzeczy. Aparat kupiłem jako tzw kompakt wszechtowarzyszący. Nie wszędzie mam ochotę zabierać ze sobą lustrzankę, nie wszędzie jest to dobrze widziane... Lustrzanki np nie wrzucę beztrosko do torby, zbyt to ryzykowne i nadal średnio wygodne. Kodaka z8612 IS tak, wrzucę, w małym gąbczastym futerale. Bez obaw i bez niewygody. Co do funkcji, zdjęć, działania, wyglądu. Z mojej perspektywy wygląda to tak. Mały jest całkiem zgrabny, i całkiem wygodny. Dobrze leży w ręce. Nie jest ciężki, ale nie jest też zabawkowo lekki. Wg mnie wyważony. W tej kwestii ma u mnie dużego plusa. Obudowa metalowo plastikowa, dobrze spasowana. Jakość zdjęć jest jak na budżetowy kompakt zadowalająca, ale głównie na ustawieniach manualnych. Automat wg mnie spisuje się marnie. Mnie to nie przeszkadza, bo właśnie na manualu pracuje. W kwestii wyglądu jedyne co mi średnio odpowiada, to delikatne pokrętło i przyciski funkcyjne. Aha mógłby mieć wizjer, ale za te cene nie wybrzydzam. Ani jego prędkość nie powala na kolana, ani trafność autofocusa w gorszych warunkach oświetleniowych, jednak wystarczy chwile przy nim pogrzebać (ustawić odpowiednie parametry) i można na nim pracować. Jeśli o mnie chodzi to ten konkretny aparat ma mi służyć za coś, co większość z Was ma w swoim telefonie. Czyli łapacz bardzo nieoczekiwanych momentów. Należe do osób, które nie traktują poważnie nawet najlepszego aparatu w komórce (nie czerpią z tego frajdy). Komu polecił bym ten aparat? przede wszystkim ludziom świadomym i nie idącym po najmniejszej lini oporu, osobom o ograniczonym budżecie, jednak ceniącym wygodę i pragnącym mieć zawsze przy sobie awaryjne pstrykadło. Komu nie polecam? Osobom, które nie mają zielonego pojęcia o fotografii (słaby autofocus), ludziom z syndromem skośnookiego turysty (robiących zdjęcia wszystkiemu i wszędzie bez brania pod uwagę warunków świetlnych), osobom, które bardzo długo pracowały wyłącznie lustrzanką ( jakość zdjęc zejdzie o poziom w dół) i może to być frustrujące. Na tę chwilę, myślę że to tyle z mojej strony. Pozdrawiam i polecam ludziom, którzy wręcz nie potrafią rozstać się z maszyną do zapisywania ulotnych chwil:)
Jakość: 5; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 4; Koszt: 6; Średnia: 4.6 pkt
2011-11-01 18:36
Aparat jak za tą śmieszną cenę jest dobry,można nim naprawdę dobre fotki porobić,ale jak ktoś chce dalej rozszerzać swoją wiedzę na temat fotografii to już trzeba kupić lustro.podaje moją galerię zrobioną przez ten aparacik
http://www.swiatobrazu.pl/fotografie/galeria,uzytkownika,52627
Jakość: 4; Funkcjonalność: 3; Niezawodność: 3; Zdjęcia: 4; Koszt: 6; Średnia: 4 pkt
2010-05-24 8:14
Kupiłam ten aparat w zestawie w makro 2008 roku za ok.800 zł - w zestawie dostałam futerał kodaka, oryginalną baterie kodaka oraz ładowarką(wytrzymuje ok. 1-2 dni przy ciągłym robieniu zdjęć) Aparat praktycznie bez zastrzeżeń, robi dobrej jakości zdjęcia. Trochę szumów przy niewystarczającym oświetleniu. Jedyną wadą albo może pechem jest to,że po roku ,,strzeliła" mi lampa,aparat został wymieniony, lecz po następnym roku znowu to samo. Nie wiem czy to wada fabryczna czy po prostu pech. Lecz zrobiłam wiele wspaniałych zdjęć za jego pomocą ,polecam
Jakość: 5; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 6; Koszt: 4; Średnia: 4.8 pkt
p9555
2010-05-10 14:52
Aparat kupiłem rok temu na Allegro , za zaledwie 330 zł nowy ( sprzedawca sprowadzał z za granicy ) . Zacznę od niezawodności , aparat chodzi niezbyt szybko , czasami tryby ładują się nawet po 12 sekund , a czasem po 2 sek . Także jest denerwujący napis przetwarzanie , który czasem pojawia się po zrobieniu zdjęcia , także może trwać kilkanaście sekund. Aparat ma funkcje średnio zaawansowane , typu czas otwarcia przesłony , ekspozycja itd. .Jest zaawansowany tryb manual , wszystko można ustawić . Jakość wykonania aparatu jest zadowalająca , wyświetlacz bardzo się rysuję , więc jeśli kupisz ten aparat , jak odpadnie ci folia z LCD ,kup nową , poważnie ... . Jakość zdjęć jest bardzo dobra jak na ten aparat . Zoom 12x bez zastrzeżeń , ale jeśli używasz max. zooma statyw musi być .
Jakość: 4; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 5; Koszt: 6; Średnia: 4.6 pkt
2010-04-07 10:01
Jestem bardzo ale to bardzo zadowolony z aparatu.
Bardzo ładne zdięcia można nim zrobić.Jedyna wada
to wyskakująca lampa błyskowa przy włanczaniu
aparatu. POLECAM WSZYSTKIM.
Jakość: 6; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 5.8 pkt
pixiorq
2009-11-22 17:15
Aparat kupiłem w Biedronce ok. rok temu za 500 PLN, specjalną baterię i ładowarkę dokupiłem za 60 PLN na allegro, bo na zwykłych akumulatorkach aparat trzymał ok. 30 zdjęć, na tej nowej to już trzyma jak należy :) aparat wykorzystuję amatorsko (głównie fotografia kolejowa), jestem zadowolony z funkcji jakie prezentuje (w porównaniu do poprzedniego aparatu zoom optyczny 12x a nie 6x :)), polecam komuś kto nie ma dużych środków do wykorzystania, jakościowo bez zarzutu, nigdy się nie popsuł, a zdjęcia wychodzą świetne, stosunek jakości do ceny - rewelacja.
Jakość: 5; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 5.6 pkt
Igrys
2009-08-30 13:04
Ze wgledu na krotki czas dzialania aku, nie bardzo sie nadaje na wyprawy, raczej przyjecia i tak kolo domu, gdzie pradzik niedaleko. B dlugi czas oprorzniania "bufora" Za to zdjecia rewelacja!!! Mi tez w sklepie (Niemcy, Celle) ani slowem nie wspomnial ze potrzebne sa specjalne akumulatorki, aparat dostalem z jednorazowa bateria kodaka. To nie ladnie... ladowarke i aku dokupilem za ok 40 euro.
Jakość: 5; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 3; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 4.8 pkt
Wacek
2009-08-04 21:35
Witam chyba każdy narzeka na ten aparat że tak krutko wytrzymóją baterie bo ten aparat chodzi na 1,5V akumulatorki o dużej pojemności takich akumulatorków nie dostaniemy nigdzie w sklepie tylko trzeba szukać najlepiej serwis KODAK albo ALLEGRO najlepiej akumulatorek (KLIC8000) w sklepie kodaku to cena ok 200zł a allegro ok100zł u mnie dali do aparatu jednorazowy akumulatorek to jest głupota dawać do aparatu jednorazowy akumulatorek i nawet ładowarki nie było a obsługa w tym sklepie nawet słowa nie powiedziała że niema tego i tego zdjęcia Super wychodzą
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 6; Koszt: 4; Średnia: 5.2 pkt
amator
2009-07-08 23:12
Kupiony w promocji za połowę ceny sprzedaży. Bardzo szybki autofokus. Do 4 zdjęć można "focić" jedno po drugim. Następne zdjęcia można wykonać gdy opróżni się bufor tj po kilku sekundach. Brak wyboru ostrości w "manualu" i brak wizjera (ale za tą cenę i przy takim obiektywie to zaniżenie funkcjonalności byłoby prawie nieprzyzwoite). Rewelacyjny dostęp w PASM. Dla nie umiejących korzystać z ustawień ręcznych, podpowiedź by najpierw sprawdzili ustawienia w trybie P a następnie z tą wiedzą mogli do woli zmieniać to czas bądź przesłonę z jednoczesną korekcją czułości. Aparat podpowiada przy tym nieprawidłowość ustawień pojawieniem się czerwonych literek dla ostrości - AF a korekcji czasu,przesłony bądź czułości - AE. Przy prawidłowych ustawieniach literki nie pojawiają się. Proponuję wyłączyć AF ciągły i pracować na jednorazowym (tzn ustawiać ostrość tuż przed zdjęciem). Bardzo dobre ustawienia scen dla całkowitych amatorów. Lampa błyskowa - rewelacja (do tego można korygować siłę błysku). Jednym słowem - polecam
A tak dla przypomnienia - Kodak był pierwszą firmą, która wprowadziła na rynek cyfrowy aparat fotograficzny ..
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 6 pkt
2009-02-04 16:58
Kupiłam ten aparacik w sierpniu 2008 i tylko 3 miesiące cieszyłam się robieniem zdjęć a potem to tylko serwis i punkty napraw i do tego czasu nie mam sprawnego sprzętu.Najpierw zaczął mi się chować sam obiektyw,potem zaczęło mi rozładowywać akumulatory po 10 fotach aż w końcu nie zapisywał zdjęć na kartę....no to do serwisu.Naprawa trwała ponad 2 tygodnie ale nie za wiele pomogła gdyż aparat dalej wyłączał się po kilku fotach lub nie włączał się wcale. W punkcie przyjmowania sprzętu Pan oznajmił że aparat będzie działał ale tylko na bateriach specjalnie przeznaczonych do aparatów cyfrowych(ogólnie)...faktyczne działał tylko na ok.15 fotek ...a to chyba żart że na wyprawę z aparatem wezmę ze sobą torbę baterii.Aparatu nie chcą mi przyjąć w punkcie bo twierdzą że jest naprawiony a ja nie mam dalej czym robić zdjęć.Jak na 564 zł to żadna rewelacja.
Jakość: 1; Funkcjonalność: 1; Niezawodność: 1; Zdjęcia: 5; Koszt: 5; Średnia: 2.6 pkt
< nowsze
1 2

Aparaty Cyfrowe Kodak - Recenzje

 
Strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie zgadzasz się na używanie cookies, zmień ustawienia swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką plików cookies.
 
WWW.RECENZJE.NET.PL
2002 - 2014
Aparaty Cyfrowe - Recenzje
Polityka plików cookies | Reklama | Kontakt