Aparaty Cyfrowe > Sony Cyber-shot DSC-P10

Aparat cyfrowy Sony Cyber-shot DSC-P10

Sony Cyber-shot DSC-P10 (DSC-P12)

  • matryca: 5.25 MP
  • zoom optyczny: 3x
  • wyświetlacz: 1.5''
  • rejestracja filmów: Tak
  • karty pamięci: MS

Sony Cyber-shot DSC-P10 - Recenzje

< nowsze
1 2 3
2010-01-05 13:04
Aparacik posiadam od 5 lat - same zalety - często czytam na różnych forach negatywne opinie o nim, a one się biorą tylko dlatego że, nikt nie czyta instrukcji obsługi tego pięknego ap.foto. Chociaż ostatnio sobie kupiłem lustrzankę NIKONA D90 to często biorę aparacik Sony DSCP10 ze sobą w plener a to dlatego że, po pewnych ustawieniach tego ap.wychodzą b.ciekawe zdjęcia - to tyle...pasjonat fotografii-------------------------------p.s.w necie jest dużo ciekawej lektury na temat robienia, ustawiania i obróbki fotek - P O L E C A M
Jakość: 5; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 5; Koszt: 4; Średnia: 5 pkt
tomekkkam
2009-03-25 17:23
Użytkuje tena aparat przez 7lat. Zdjecia robie roznie.Co chodzi do wspolpracy to z zadnymi akcesoriami nie dziala. mialem canon d70 ale sie zepsol ale i tak go uwazam za lepszego oczywiscieSony. jak narazie bez awarii:).Aparat robi bardzo dobre zdjęcia
Jakość: 5; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 5; Koszt: 6; Średnia: 5.2 pkt
2007-04-12 11:13
Jestem posiadaczem tego aparatu od około 4 lat.
Jest bardzo zadowolony, jak dotąd nic mi się w nie zepsuło. W poprzednich wersjach widziałem że jest wersja na baterie (paluszki) ja mam na akumulator.
Zrobiłem im już ponad 9 tyś zdjęć z czego ponad 5 tyś jest dostępnych na mojej stronie http://teck.pl i w moim skromnym portfolio: http://teck.pl/Portfolio/
Jakość: 5; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 4; Koszt: 3; Średnia: 4.4 pkt
niunius
2006-05-16 20:59
Aparacik mam od łoj duzio jusz latków wkoncu to stary jusz dziadzio:P ale zadowolenie moje jest niezmienione, zrobilem chyba jusz tysiace fotek, szczegolnie w plenerze bo te w pomieszczeniach co tu duzo ukrywac nie naleza do zalet tego aparatu. cene aparatu za jaka kupilem wolał bym przemilczec bo moze trafic cos z nieba;p ale co sie wysłuzył to wysłuzyl, awaria jak narazie (dobre słowo po ponad dwóch latach:P) jeszcze nie ma. wiec wsio ok.
Jakość: 5; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 5; Zdjęcia: 6; Koszt: 3; Średnia: 4.6 pkt
2005-08-21 12:41
Aparat dsc p10 posiadam od roku. Kupiłem używany na Allegro. Muszę przyznać,że zdjęcia robi porządne. Ale.... no właśnie, od pewnego czasu mam pewien problem. Po włączeniu aparatu wszystkie jego funkcje działają oprócz jednej podstawowej, przez lcd widać tylko czarne tło i takie też wychodzą zdjęcia.Niewiem, czy jest to poważna usterka i co jest jej powodem. Jeżeli jest to poważna awaria to eliminuje go z "półki porządnych aparatów" Korzystając z okazji, jeżeli ktoś spotkał się z tego typu usterką, proszę o maila (adam-olejnik@o2.pl) z góry serdecznie dziękuję!
Jakość: 4; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 3; Zdjęcia: 5; Koszt: 4; Średnia: 4.2 pkt
Ewa
2005-08-02 14:19
Aparat posiadam od miesiąca,więc coś niecoś mogę już na jego temat powiedzieć.Wcześniej bawiłam się HP735.Jeśli chodzi o jakość wykonania to jak to bywa u Sony -SUPER.Ale chodzi nam przecież o jakość zdjęć.Zdjęcia przy dziennym oświetleniu wychodzą dobre,a nawet bardzo dobre.Przy zmroku raczej słabiutko.Ogólnie jestem zadowolona z aparatu,ale następny to będzie raczej jakiejś innej firmy,np canon s70.Kupiłam go na allegro z kartą 256,dwoma bateryjkami za niewielkie pieniądze.
Jakość: 6; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 5; Zdjęcia: 5; Koszt: 6; Średnia: 5.4 pkt
2005-07-06 17:51
DSC-P12 mam od końca 2003 roku. Niespełna 7 miesięcy temu minął termin rocznej (!?) gwarancji a już poważnie niedomaga mechanizm suwowy obiektywu.
Aparat po włączeniu długo się zastanawia, zanim wysunie obiektyw.Kiedy się wreszcie namyśli,obiektyw często wykonuje manewr dwu-, lub trzykrotnego wysunięcia i wsunięcia, poczym możemy robić zdjęcie.Nie zawsze też da się wykonać zdjęcie z zoomem - czasem aparat po naciśnięciu spustu z przybliżonym zoomem zawiesza się, zapala czerwoną diodę i komunikuje: "Wyłącz aparat i włącz go ponownie". Problem rozwiązuje chwilowe wyjęcie akumulatorka.

Pominąwszy ten smutny okres przedwczesnej starości DSC-P12 robi świetne zdjęcia... Jeśli się najpierw z nim dobrze zapoznamy. Można narzekać na nadmierne opóźnienie migawki - te, przy zdjęciach z ręki, w nieco słabszym oświetleniu pokutuje brakiem ostrości. Nie do pomyślenia byłoby wykonywanie ostrych zdjęć z pokazu slajdów w zaciemnionej sali. Model ten dosyć słabo wypada przy zdjęciach wykonywanych w niedostatku światła, szczególnie jeśli mówimy o zdjęciach bez lampy a o większej czułości matrycy, np. ISO 400. Niekiedy 5-milionowa matryca szatkuje wówczas cały obraz na brzydkie segmenty kompresji.
Porównując ten aparat z o 3 miesiące nowszymi cyfrakami Sony z optyką Zeissa, DSC-P12 prezentuje się blado.
Co jeszcze?
Generalnie nie polecam żadnego urządzenia które pracuje na kartach MemoryStick. Są u nas drogie i wcale nie lepsze od kości CompactFlash, które tańsze są o połowę (bądź SecureDigital).
Na pochwałę zasługuje prosta intuicyjna obsługa, doskonałe kolory i ostrość (w dobrym oświetleniu, bądź z flashem, który jednak kolory mocno psuje). No i oczywiście kompaktowe wymiary, choć czasem trochę szkoda, że za bardzo "nie ma czego potrzymać". Dużo funkcji, i ogólnie byłem z niego zadowolony do czasu awarii mechaniki obiektywu.
Mimo wszystko wiem, że moim następnym aparatem cyfrowym na pewno nie będzie Sony, ani żaden japoński producent, tylko solidny Nikon z serii Coolpix.

Pozdrawiam,
Otocyon Megalotis, Pies Południa
Jakość: 4; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 2; Zdjęcia: 5; Koszt: 4; Średnia: 4.2 pkt
tramyard
2005-01-12 1:21
Mam ten aparat od prawie 1.5 roku. Pierwszy model, ktory pojawil sie w Irlandii trafil na zamowienie w moje rece. Nie powiem ile kosztowal ale bo to juz stare czasy. Od tego momentu mam juz ponad 9tys zdjec na liczniku. Z tego moze 2/3 w archiwum. Co moge o nim powiedziec w skrocie. Robi swietne zdjecia w naturalnym oswietleniu. Przy sztucznym jest juz gorzej. Ale jak wyjdzie to jest klasa. Uwielbiam robic zdjecia nocne. Oczywiscie statyw to podstawa. Wychodza rewelacyjnie. Jest to moja pierwsza cyfrowka, nie moge porownac do innych. Jestem zadowolny. Z jakosci zdjec. Dostepnosci ustawien. Duzo ma plusow. Minusy? : zdjecia przy sztucznym swietle szczegolnie z bliskiej odleglosci. Reszta na plus. Dla mnie. Amatora :)
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 5; Zdjęcia: 5; Średnia: 5.5 pkt
Kuguar
2005-01-03 20:45
Witam!
Muszę przyznać, że tak badziewnych zdjęć z aparatu 5MP to się nie spodziewałem. Już mój stary Mediatech 2MP robił lepsze zdjęcia z maksymalnie słabą lampą, a ten SONY zdjęcia w pomieszczeniach kaszani maksymalnie!!! (TYLKO TAKI ZDJĘCIA KOMENTUJĘ) Brak jakiejkowiek ostrości, zjęcia jak w idioten aparat, przy ISO 400 straszne szumy i ziarno, to chyba domyślne ustawienie aparatu. Jest to dla mnie szok, bo doskonale wiem jak robi zdjęcia V1 i właściwie nie ma co porównywać. Możę ktoś się przyczepić, żę w plenerze zdjęcia wychodzą super, ale zapewniam, że prawie na każdym aparacie w słoneczny dzień wyjdą udane zdjęcia, a zaletę aparatu poznaje się włąśnie w trudnych warunkach. Sam posiadam HP735 i powiem, że nie ma się czego wstydzić i coraz częściej dochodzę do wniosku, że czasem wielkość matrycy jest używana tylko w celu marketingowym, tak jest np. w przypadku Pentaxa Optio 750, który z matrycą 7MP robi zdecydowanie gorsze zdjęcia od Optio 555 z matrycą 5MP. Żeby nie było, to oba aparaty użytkowałem jakiś czas, więc nie jest to opinia wyssana z palca.
Jakość: 2; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 3; Koszt: 3; Średnia: 3.4 pkt
Kamil
2005-01-03 17:23
Witajcie Jak patrze na recenzje pozostałych to irutuje mnie jak ktoś mówi że dał za niego 2000zł i gada tylko o tym i nie patrzy na pozostałe parametry. Fakt cena była masakryczna dziś jest inaczej !! Choćby spojrzeć na ceny allegro :]
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 5; Zdjęcia: 5; Średnia: 5.5 pkt
< nowsze
1 2 3

Aparaty Cyfrowe Sony - Recenzje

 
Strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie zgadzasz się na używanie cookies, zmień ustawienia swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką plików cookies.
 
WWW.RECENZJE.NET.PL
2002 - 2014
Aparaty Cyfrowe - Recenzje
Polityka plików cookies | Reklama | Kontakt