Aparaty Cyfrowe > Samsung Digimax S500

Aparat cyfrowy Samsung Digimax S500

Samsung Digimax S500

  • matryca: 5.3 MP
  • zoom optyczny: 3x
  • wyświetlacz: 2.4''
  • rejestracja filmów: Tak
  • karty pamięci: SD,MMC

Samsung Digimax S500 - Recenzje

lina
2006-09-09 15:19
no ja mam aparat od połtora miesiaca hm... pojechałam z nim na wakacje bo to był głowny cel mojego zakupu by utrwalic szalone zycie nad morze;] no i odrazu pojawił sie problem ...oczywiscie kupiłam aparat karte ładowarke i baterie.....porobiłam kilka fotek i bach bateria wyczerpana laduje pare zdjec i znow i tak meczyłam sie ...przyjechałam do domu wkur...i pojechałam do sklepu a ze mam gwaracje chciałam sie dowiedziec dlaczego tak sie dzieje... pan sprzedawca powiedział ze to nie wina aparatu tylko ładowarki kurde dlaczego nie ma gwarancji na ładowarke?!?! wrociłam do domu a ze siostra z mezem kupiła przed moim zakupem tez aparat innej marki pozyczyłam baterie... i nie wiem zobaczymy dzis biore aparat jej baterie i naładowane na jej ładowarce i okaze sie....czy porobie fotki na imprezie bo narazie zadko mi sie do zdarza.....
Jakość: 4; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 3; Zdjęcia: 5; Koszt: 2; Średnia: 3.6 pkt
2006-09-06 17:34
Kupiłem Samsunga S500 jakieś trzy miesiące temu i od tamtej pory jestem z niego zadowolony. Fakt nie jestem napewno wymagającym uzytkownikiem - to moj pierwszy aparat cyfrowy. Przy jego zakupie największą role odgrywała cena, jak rownież wszechstronność tzn. czy nagrywa filmy z dźwiekiem, ilość megapikseli, tryby pracy. Był to trochę strzał bo akurat mieścił się w moim przedziale cenowym, ale według mnie był to strzał w dziesiątke, bo ten aparat jest po prostu rewelacyjny. Zdjęcia wychodzą super zarówno w dzień, jak również w nocy (tylko przy zachowaniu jakiejś przyzwoitej odległości, ponieważ przy większej pojawiają się szumy, a tryb nocny czasami się nie spisuje, bo kto porafi trzymać 8s aparat bez nawet najmniejszego drgania). Jednak ogólnie aparat super, a do tego świetny jest tryb makro - po prostu rewelacja dla laików takich, jak ja! Niedawno zrobiłem sobie odbitki ze zdjęć wykonanym tym aparatem, a że nigdy nie widziałem odbitek cyfrówki, żyłem w niepewności jednak okazało się, że wychodzą one super!! Po prostu aparat rewelacyjny!!
Mam jednak kilka zastrzeżen co do wypowiedzi niektórych osób po pierwsze nie wiem, jak można podrapać ten aparat gdy jest podłączony do kompa, poniewąz ja go dosyć czesto podłaczam i nie dbam przy tym bardzo o niego a nie zauważyłem jeszcze nawet najmniejszej ryski!!
Jedno jest pewne żre baterie, jak nic więc najlepiej kupić sobie akumulatorki powyżej 2000mAh, bo takie wytrzymują dosyć długo!
Pozdrawiam
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 6 pkt
Amator foto
2006-09-04 23:34
Witam wszytkich! na wstępie zaznaczam zę samsunga kupiłem jko rugi tani aparat który mozna wszędzie zabrać... mam Canona 300D oczywiscie jakosć zdiec nie porównywalan ale to wkońcu różnica w cenie 2000 zł. ale nie o tym... aparat jest poprostu rewelacyjny wykonuje doskonałe zdiecie w ciemnosci jak i w dzień z bliska jak i pejzaże... przewyższa jakością aparaty kosztujace 1000 zł typu sony czy canon. jestem bardzoz adowolony z jego wykonania jest solidny dobrej jakosci plastiki bardzo przydatny uchwyt który poprawia korzystanie z niego!! klasyczne bardzo poraktyczne pokretło umożliwiajace bardzo szybki wybór opcji... lampa działa wzorowo!!oswitla dobrze obiekty znjdujace sie nawet 20 cm od obiektywu... jak i nawet te znajdujące sie ponad 3 metry od aparatu! co do zlacza na spodzie aparatu najbardziej mis ie podobał komenarz jaiegoś internauty że po kilku podlaczeniach aparat jest porysowany... hmmm ja nie wiem ajk trzeba to zrobic bo aj uzywam tego aparatu w różnych sytuacjach podczas żeglowania czy jazdy na rowrze szczerze to aparat wyglada jak nowy... a nie dbam o niego szczególnie...Naprawde polecam ten aparat a w szczególnosci firme samsung to juz mój 2 aparat tej firmy ale tez używam prznosnego odtwarzacz DVD który sie spisuje swietnie! mam monitor i telewizor firma robi dobre rzeczy w bardzo konkurencyjnych cenach. Aparat moząn zabarć w szędzie gdzie sie tylko chce mieści sie w kieszeni w spodniach czy w kurtce... Fotografom bardziej zaawansowanym napewno sie sodoba tryb manualny, filmiki kręcone przez samsunga są rewelacyjne z doskonałym dzwiekiem.urzytkownikom mało wprawnym w fotografowaniu polecam poczytać jakieś podręczniki z podstawami o robieniu zdiec i korzystaniu z aparatów a nie pisanie jakichś głupot bez pojecia... Na marginesie to aparat potrzebuje do pracy mocne akumulatory minimum 2500 mAh zwykłe alkaiki starczają na 30 minut pracy a akumulatory na zrobienie 200 zdiec!! Pozdrawiam!
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 6 pkt
2006-08-31 17:18
Aparat kupiłem 3 miesiące temu za 550zł w Media Markt. Jakość zdjęć jak i filmów była dobra. Po miesięcznym użytkowaniu (niezbyt częstym) w aparacie nie chciał wysunąć się obiektyw, słychać było tylko jakiś sygnał dźwiękowy. Oddałem aparat do gwarancji i po 2 tygodniach otrzymałem odpowiedź, ze do obiektywu dostał się piasek i nie podlega to gwarancji. Oczyszczenie obiektywu miało kosztować 300zł!. Zrezygnowałem z naprawy i po odesłaniu aparatu zostałem obciążony dodatkowymi kosztami 55zł za nie uzasadnione oddanie do gwarancji i koszty transportu. Skąd jednak miałem wiedzieć ze aparat został uszkodzony z mojej winy skoro nagle przestał wysuwać się obiektyw i wyświetlacz także się nie włączał. Podsumowując nie polacam kupować apartów firmy Samsung.
Jakość: 4; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 2; Zdjęcia: 4; Koszt: 5; Średnia: 3.8 pkt
fk
2006-08-30 20:53
Aparat kupiłem na allegro. Jak na tą cenę 597 aparat, kartasd512, futerał i ładowarka + 4 akumulatorki 2500 ekstra. Zdjęcia wychodzą elegancko. No iekstra bomba polskie meni przy tej cenie, to niesamowite. Obsługa prosta.Co do zdjęć w nieosietlonych sytuacjach, należy przytrzymać przycisk aż aparat sam wszystko dopasuje i na końcu OK. Co do instrukcji, niestety niema w książce j.polskiego, ale jest płyta która opisuje wszystkie szczegóły, i możliwy wydruk, który sam zrobiłem, niema żadnych tabu. Reasumując za tą cenę naprawdę ful wypas. Polecam.
Jakość: 6; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 5.8 pkt
matius
2006-08-29 21:48
Co ! ? Digimax 2 500 jest swietny ! Kupilem go na allegro z karta sd 512 etui oraz akumulatorkami z ladowarka z 595 zl! za te pieniadze super ! swietnie sie sprawuje ! Super zdjecia a ci ktorzy pisza ze wychodza ciemne zdjecia na kapie to chyba mieli pecha przy zakupie ! (podrobki) albo cos! Dla mnie pozytyw jak najbardziej !Polecam!!!
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 6 pkt
2006-08-28 20:36
Tak naprawdę trudno jest mi cokolweik ocenić bo posiadam ten aprat jakby na to nie spojrzeć od ok. 6 godzin :) ale już mam do niego pewne ALE . Bowiem baterie już mi się wyczerpały ! A facet ze sklepu włożył tam "paluszki" DURACELL ULTRA. Poza tym ( ale to już wina sklepu i naszego niedopatrzenia ) nie mam polskiej instrukcji ani żadnej płyty instalacyjnej do komputera a pewnie będzie taka potrzebna !!! Książeczka z instrukcją jest gruba ale nie ma ani słowa po polsku a gościu mówił, że każdy aparat posiada polską wersję ! Poza tym ta płyta ... co prawda nie zdązyłam sprawdzić czy jest potrzebna bo baterie mi 'siadły" ( a pod ręką "paluszków" innych dobrych nie mam ) ale daję sobie rękę uciąć że tak ! Prosze napiszcie na maila albo tutaj co wasz zestaw z telefonem zawierał.
Jakość: 3; Funkcjonalność: 3; Niezawodność: 1; Zdjęcia: 3; Koszt: 3; Średnia: 2.6 pkt
2006-08-28 12:59
Jestem niestety niezbyt zadowolonym posiadaczem Samsung S500. Poczytajcie prosze co napisze i pomóżcie mi.

Aparat mam 4 dni.

Zdjęcia na wyświetlaczu aparatu wygladają bardzo ładnie jasno żywo jak z wakacji (wkoncu mamy lato) a po zgraniu na komputer są bardzo ciemne, nie widać np praktycznie na zdjęciu samochodu świateł przeciwmgielnych które są w zderzaku auta a na wyświetlaczu aparatu widac je idealnie (na monitorze jest tak ciemno ze widac tylko czarny zderzak).

Monitor w komputerze ustawiłem najjaśniej jak sie da, mimo to zdjęcia w aparacie (ustawiony ekran LCD na NORMALNY) są i tak o wiele jasniejsze i ładniejsze.Zdjęcia przeglądajac w aparacie wydają sie ładne a po zgraniu na komputer załamuje sie:( są ciemne i nieładne. Wg mnie monitor komputera nie ma nic do rzeczy, ma dobry obraz jest to LG 775FT ustawiony jak mówiłem maksymalnie jasno a zdjęcia mimo to są ciemne, o wiele ciemniejsze niz na wyswietlaczu aparaty Samsung:(

Prosze odpowiedzcie mi co zrobiliście z tym (czy wymieniliscie aparat) czy poprostu np to wada samsunga S500 każdego i takie już poprostu są?

Pytam ponieważ jest to znany problem wielu użytkowników S500 ale czy wszystkich?

Prosze posiadaczy tego aparatu o kontakt : client@o2.pl
Jestem z Krakowa.
Jakość: 2; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 1; Zdjęcia: 1; Koszt: 5; Średnia: 2.8 pkt
2006-08-18 22:07
hmm, czytalem inne wypowiedzi i albo są to osoby ślepe albo ludzie z Samsunga ... Zanim napiszecie kolejne 'recenzje' na temat tego aparatu zajrzyjcie na www.dpreview.com czy http://asia.cnet.com/reviews/digitalcameras/0,39001468,39097462p-2,00.htm - na dpreview tego cyfraka nawet nie ocenili - byc moze jeszcze za wczesnie albo jest poprostu tego nie wart. Mialem okazje porownac do Minolty Z10 (tylko 3.2MPix) i Canona A80 (4MPix) - jesli chodzi o jakosc zdjec to dzien do nocy (noc to Samsung rzecz jasna). Szczerze powiedziawszy to chwilami mialem wątpliwosci czy mam do czynienia z aparatem czy prędzej lepszej klasy komórką z wbudowanym aparacikiem. Nie najwazniejsze są fajne dzwięki jakie on wydaje, ze nagrywa filmy z dzwiękiem (to nie kamera), o klasie aparatu swiadczy głownie jakosc zdjęć przez niego wykonywanych - a są za ciepłe, żółtawe (automatyczny balans bieli), przyszumione, widoczne artefakty kompresji JPEG, często przesadzone nasycenie kolorów. Chwilami można mieć wrażenie, że ludzie na fotkach mają żółtaczkę albo opili się soku marchwiowego i nabrali takiegoż właśnie koloru. Aparat wyraźnie nie umie wykorzystać danych mu 5 megapixeli. Fotki są nieostre i aby je jako tako wyostrzyć należy zmniejszyć obrazek do ok. 2 megapixeli.
Poza tym zwróćcie uwagę, że umieszczenie gniazd na spodzie aparatu powoduje że podłączając go do PC skazujemy naszego Samsunga na leżenie na wyświetlaczu albo na "froncie" co po kilku takich zabiegach niechybnie spowoduje jego porysowanie. Ogólnie aparat jest taką porażką, że aż dziw mnie bierze, że takie coś zostało wyprodukowane w 2006 roku, przecież technika aparatów cyfrowych jest już na tyle opanowana, że powinno się obejść bez tak spektakularnych wpadek.
Jakość: 4; Funkcjonalność: 3; Niezawodność: 5; Zdjęcia: 1; Koszt: 1; Średnia: 2.8 pkt
2006-08-18 14:13
Aparacik jak narazie sprawuje się całkiem nieźle, chociaż w moich rękach jest dopiero od 24 godzin. Zgadzam się z kilkoma oceniającymi, że jeśli chodzi o zużycie baterii to jest trochę za szybkie. 2 baterie wielkości 2500 mAh poszły mi w ciągu niecałych 24 godzin. Jesli chodzi o jakość zdjęć to w porównaniu z Kodakiem CX7300 (którego do tej pory używałem), jest nieporównywalna. Ale i tak za niezbyt wielką cenę otrzymałem aparat z wieloma możliwościami i ustawieniami. Na uwagę zasługuje tryb Makro, który daje super efekty i bardzo wyraźne zdjęcia. Kolejną zaletą aparatu jest możliwość nagrywania filmów z dźwiękiem. Obraz jest bardzo wyraźny rónież i dźwięk. Jedyną wadą jest to, że gdy podczas kręcenia filmu naciskamy jakiś przycisk w aparacie (np. zoom) aparat robi przerwy w nagrywaniu głosu, co potem nie jest całkiem takie fajne podczas ogladania nakręconego filmu.
Jakość: 5; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 5.4 pkt

Aparaty Cyfrowe Samsung - Recenzje

 
Strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie zgadzasz się na używanie cookies, zmień ustawienia swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką plików cookies.
 
WWW.RECENZJE.NET.PL
2002 - 2014
Aparaty Cyfrowe - Recenzje
Polityka plików cookies | Reklama | Kontakt