Aparaty Cyfrowe > Panasonic Lumix DMC-LS2

Aparat cyfrowy Panasonic Lumix DMC-LS2

Panasonic Lumix DMC-LS2

  • matryca: 5.36 MP
  • zoom optyczny: 3x
  • wyświetlacz: 2''
  • rejestracja filmów: Tak
  • karty pamięci: SD,MMC

Panasonic Lumix DMC-LS2 - Recenzje

rafa
2007-03-19 21:29
bardzo dobra relacja cena - jakość, aczkolwiek przy moim amatorskim zapale fotograficznym - mojej córce nie nadąża wyostrzyć obrazu (albo aparat za wolny albo córka za szybka - chodzi o zdjęcia w ruchu - zanim zaskoczy to zdjęcie utrwala córę tyłem ). aparat idelany do robienia zdjęć na zewnątrz - po dokładnym ustawieniu i przygotowaniu do zdjęcia. przez ok. 6 m-cy zrobiłem blisko 2,000 fotek i zadowolenie moje to ok. 60 %. dla zwiększenia prędkości działania migwaki zmieniam aparat na DMC - TZ1 - mam nadzieję , że to będzie dobry wybór. ponadto bo tygodniowym pobycie nad Bałtykiem musiałem oddać aparat do serwisu i słono za to zapłaciełem (ok. 30 % wart. aparatu) pomimo mojego pedantycznego podejśia do sprzętu - (podobno "zapiaszczyła się optyka"!!). do zdjęć bardzo amatorskich polecam, ale jeżeli ktoś wcześniej bawił się fotkami (ja miałem Minoltę 505 si super) ciężko oczekiwać samych pozytywów - dlatego też zmieniam na aparacik - mam nadzieję o niebo lepszy i tym razem na dłużej niż 6 miesięcy
Jakość: 3; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 2; Zdjęcia: 3; Koszt: 4; Średnia: 3.2 pkt
2007-03-18 14:16
Kupiłam ten aparat wczoraj i jestem nim po prostu zachwycona! Robi naprawdę wspaniałe zdjęcia. Polecam go wszystkim amatorom oraz jako prezent imieninowy/urodzinowy :) Funkcjonalny, niezawodny, jakościowo wspaniały, a do tego za taką cenę! Szkoda tylko, że nie ma do niego ładowarki :(
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 6 pkt
veer
2007-03-12 14:56
Aparat kupiłem w listopadzie. Używam do amatorskich zdjęć. Jestem bardzo zadowolony z zakupu - aparat sprawdza się doskonale. W tej grupie cenowej trudno znaleźć coś lepszego. Jakość zdjęć jest bardzo dobra - filmy są bez zapisu dźwięku, ale do tego powinno się mieć kamerę a nie aparat. Elementy regulacyjne są łatwe do obsługi (np. zoom), wszystko pod ręką. Bardzo dobra funkcja - HighAngle dla wyświetlacza, czyli takie ustawienie dzięki któremu można zrobić zdjęcie "znad głowy" widząc obraz na wyświetlaczu. System przeciwwstrząsowy - super! - pozwala zrobić nie poruszone zdjęcia w każdej sytuacji - naprawdę trzeba się namęczyć żeby nie zadziałał ;-) Zdjęcia seryjne - w dowolnej ilości - nawet do wyczerpania dostępnej pamięci. Oczywiście można różne funkcje wyłączyć (np. system antywstrząsowy). Zalety: bardzo dobre zdjęcia, system przeciwwstrząsowy, bardzo dobry wyświetlacz, bardzo szybka praca (zasługa nowej elektroniki), łatwość obsługi, dużo ustawień tematycznych. Wady: brak w komplecie akumulatorków i zasilacza (no ale to można kupić samemu dowolnej firmy) no i może obudowa - szkoda, że nie metalowa, choć przypuszczam, że upuszczenie dowolnego aparatu wykonanego jako sprzęt amatorski skończyłoby się tak samo - niezależnie od materiału obudowy - zniszczeniem delikatnego wyświetlacza lub obiektywu.
Aparat zdecydowanie polecam! W tej cenie (ok. 500 zł) nie ma lepszych!
Jakość: 6; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 5.8 pkt
2007-02-10 22:10
Dostalem aparat pare dni temu i naprawde jestem zadowolony, za ta cene jest to naprawde wystarczajacy sprzet, szczegolnie gdy ktos amatorsko podchodzi do fotografi ten model w zupelnosci wystarczy. Jak dla mnie w nocy moglby sie lepiej sprawowac, minusem jest slaby flash! Reszta jak narazie dla mne jest OK!
Jakość: 6; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 5; Zdjęcia: 5; Koszt: 6; Średnia: 5.4 pkt
ester
2007-01-06 9:06
kilka tygodni temu ls2 kupil moj brat...no coz ,jaka cena taka jakosc,aparatu ze slabsza lampa blyskowa jeszcze nie widzialem!niestety obudowa plastikowo zabawkowa niezbyt elegancka,o ergonomii ,dobrym trzymaniu aparatu nie ma co mowic.Niewygodne przelaczniki na czele z wajcha zoomu.Co do jakosci zdjec, owszem moga zadowolic naprawde tylko bardzo poczatkujacego amatora,nic dziwnego ze automat nastawia iso 80, bo przy wyzszych szumi jak topole przy wietrze.Duzy plus to O.I.S ,system przeciwwstrzasowy,niespotykany w tej klasie aparatow,chociaz srednio skuteczny to dobrze ze jest!Wolne dzialanie autofocus,i wolny zapis na karcie sd tez mi sie nie podoba,a brak wizjera!!!!to juz chyba przesadna oszczednosc .o niezawodnosci trudno cos powiedziec na razie,z wygladu jest bardzo delikatny, malo solidny,ale moze chociaz wnetrze bedzie mial solidne...Nie jest to drogi sprzet ,ale moze warto troche dolozyc i kupic cos lepszego,np cos z canona lub fuji...jakosc bez porownania lepsza i sprzetu i jego parametrow!
Jakość: 3; Funkcjonalność: 2; Niezawodność: 5; Zdjęcia: 3; Koszt: 5; Średnia: 3.6 pkt
zadowolona
2007-01-01 19:36
hej! aparat mam od niecałego tygodnia(6 dni).Jestem amatorem i jest to mój pierwszy aparat cyfrowy lecz miałam doczynienia z HP M42,5 Kodakiem c-310, nikonem S1 i panasonicem dmc-tz1(nie ma porównania z kodakiem-3Mpix. w przeciwieństwie do nikona zdjęcia nie są rozmazane i oczywiście CENA-ok1000.ls2 jest porównywalny do HP i tz1(lecz w tz1 jest o wiele większy zoom i ma trochę więcej bajerów).Za tą cenę myślę, żę nic lepszego nie kupiłabym( 488-aparat, 49-ładowarka do baterii Sanyo i karta SD Kingston 1GB-60). Koszt aparatu stanął na 600zł.
Aparatu szukałam dość długi czas za przystępną cenę. Ostatecznie zastanawaiałam się nad kupnem Panasonica lub Samsunga S500. Przed kupnem aparatu zwracałam uwagę na:
-wielkość wyświetlacza(lecz 0.4" to nie jest duża różnica a i tal przejżę zdjęcia na komputerze)
-stabilizator(bardzo przydatny. Zdjęcia nie są nigdy rozmazane ale ta funkcja jest bardzo przydatna)
-żywotność baterii(z tego co czytałam w recenzjach samsunga bardzo szybko się rozładowuje, a ja nie miałam zamiaru wymieniać non stop baterii)
-dźwięk przy nagrywaniu filmów(ale to nie kamera)

Aparatem zrobiłam już jakieś półtora tysiąca zdjęć. Są ładne i nierozmazane. W nocy przydałby się statyw bo wtedy zdjęcia mogą się rozmazać. Ten aparat ma 1(jak na razie zauważyłam) wadę: trzeba trochę poczekać aż będzie można zrobić następne zdjęcie(przez to straciłam dużo okazji do zrobienia zdjęcia fajerwerek). wyłączyłam podgląda ale dużo to chyba nie dało.

Aparat polecam każdemu amatorowi i nie tylko. Pozdrawiam i mam nadzieję iż moja recenzja przyda się wam. :)
Jakość: 5; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 4; Zdjęcia: 5; Koszt: 6; Średnia: 5 pkt
2006-12-30 22:43
Na początku chciałbym stwierdzić że aparat mam dopiero (albo już) tydzień. Muszę powiedzieć że zrobiłem nim prawie 3 tys zdjęć więc mogę powiedzieć coś na jego temat :D. Otwarcie muszę stwierdzić, że jestem nowicjuszem w sferze fotografii cyfrowej choć fotki robiłem już canonami, samsungami, olympusami, nikonami i kodakami ale dopiero ten panasonic jest moim pierwszym aparatem. Kupiłem go za 499zł. Za tą cenę nie ma możliwości kupienia lepszego, ba nawet zbliżonego funkcjami modelu (przez ponad 2 tygodnie chodziłem od sklepu do sklepu poszukując czegoś dla siebie, byłem już nawet zdecydowany na canon a430 ale zrezygnowałem z jego zakupu i nie żałuje).
Zalety:
-stabilizator obrazu (2 tryby)
- 14 programów tematycznych
- tryb uproszczony
- tryb makro
- tryb ekonomiczny
- 2 calowy wyświetlacz
- 5megapikseli
- 3x zoom optyczny (przy zdjęciach poniżej maksymalnej wielkości nawet 3.8x)
- 5x zoom cyfrowy
- karty SD (najtańsze i chyba najlepsze według mnie)
- wygodny w trzymaniu
tyle jeśli chodzi o opis techniczny. Teraz przejdę do opisu własnego.
Aparat dobrze leży w dłoni. Nie rozmazuje zdjęć!!! Dobrze dobrane i efektywne programy tematyczne. Proste w obsłudze menu w języku polskim! Intuicyjna obsługa.
Jedyną wadą jaką znajduje to brak nagrywania filmów z dźwiękiem (same filmy nagrywa), ale w gruncie rzeczy myślę że aparat to nie kamera i i lepiej żeby robił dobre zdjęcia niż kręcił filmy ale zdjęcia do kitu. Zresztą na kartę której używam (512mb) i tak wchodzi około 30 min więc wole zrobić zamiast tego koło 550 zdjęć wielkości 3Mpix.
Podsumowując polecam ten sprzęt każdemu początkującemu fotografowi, czy też jako pierwszy aparat dla ludzi niewymagających super opcji przy robieniu zdjęć!! Myślę że jest to więcej niż tanio za aparat tej klasy i jakości. Pozdrawiam.
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 5; Średnia: 5.8 pkt
Xmartin mensitcivX
2006-11-30 18:56
nie będę się rozpisywać . Aparatu szukałem dość sporo za niską cenne a jestem skąpcem i chcę mieć dobrą jakość możliwie za najniższą cenne no i z tym zakupem mi się udało , aparat jest mistrz robi bardzo dobre zdjęcia w dobrej jakości , ostre , wyraziste , konieczne są akumulatorki bo dużo zjada baterii . itd Za taką kasę sprzęt jest rewelacyjny , przez ten produkt zaczołem także się przekonywać do firmy PANASONIC bo jak na razie sporo "markowych" firm mnie bardzo zawodzi .

POLECAM
Jakość: 6; Funkcjonalność: 5; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 5.8 pkt
Kuchar_sdz
2006-10-22 14:11
Panasonic Lumix DMC-LS2 jest moim pierwszym aparatem cyfrowym. Przed jego kupnem dużo czytałem opini itd. Ostatecznie musiałem zdecydowac pomiedzy Samsungiem digimax S500 a panasonikiem. Wybrałem panasonica ponieważ miał kożystny stosunek jakość/cena i posiada stabilizator obrazu.Jak narazie aparat jest niezawodny jakość obudowy bardzo dobra. Zakupu nie żałuje aparat robi śliczne zdjecia i jest w miare prosty w obsłudze, jak dla amatora takiego jak ja bomba POLECAM!
Jakość: 5; Funkcjonalność: 4; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 5; Koszt: 5; Średnia: 5 pkt
2006-09-04 8:03
ja miałam lumixa jest on wyśmienity ma śliczne zdjęcia ale niestety rodzicom sie nie spodobało to że nie ma dźwięku z kamery mi top nie przeszkadza bo do kamerowania jest kamera a nie aparat mam teraz pentaxa e 10 ale on jest beznadziejny ja sie do niego nie zbliżam bo niedość że ma okropną jakość to był droższy od pentaxa
Jakość: 6; Funkcjonalność: 6; Niezawodność: 6; Zdjęcia: 6; Koszt: 6; Średnia: 6 pkt

Aparaty Cyfrowe Panasonic - Recenzje

 
Strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie zgadzasz się na używanie cookies, zmień ustawienia swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką plików cookies.
 
WWW.RECENZJE.NET.PL
2002 - 2014
Aparaty Cyfrowe - Recenzje
Polityka plików cookies | Reklama | Kontakt